athanasntomp.blogspot.com

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2020

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ? Η ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?

 



πηγή εικόνας: https://ec.europa.eu/competition/elojade/isef/case_details.cfm?proc_code=2_M_9274

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε πως η εταιρία GLAXONSMITHKLINE αγόρασε την εταιρία PFIZER ( Μάιο του 2019  ) σύμφωνα με το δελτίο τύπου που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαικής ένωσης και δεν επιδέχεται διάψευση ( για να μην την βγάλουν κάποιοι ψευδές ως συνομωσιολογία )......όπου στον σύνδεσμο που αναφέρει γραφει : 

Συγχωνεύσεις: Η Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά της GlaxoSmithKline από την Pfizer της Consumer Health Business, υπό όρους....

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού περί συγκεντρώσεων της ΕΕ, την απόκτηση της Pfizer της Business Consumer Health από την GlaxoSmithKline. Η απόφαση εξαρτάται από την παγκόσμια εκποίηση της επιχείρησης τοπικής διαχείρισης πόνου της Pfizer που πραγματοποιείται με τη μάρκα ThermaCare. 

Η GlaxoSmithKline ("GSK") και η Pfizer της Consumer Health Business είναι και οι δύο κατασκευαστές και προμηθευτές μιας ποικιλίας φαρμακευτικών προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης για καταναλωτές, τα οποία είναι συνήθως διαθέσιμα σε ασθενείς χωρίς ιατρική συνταγή και γενικά αναφέρονται ως "εξωχρηματιστηριακά" (" OTC ») φαρμακευτικά προϊόντα. 

Και οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο («ΕΟΧ») σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων εξωχρηματιστηριακών προϊόντων, συγκεκριμένα διαχείριση τοπικού πόνου (κρέμες, τζελ, σπρέι και επιθέματα για την αντιμετώπιση του πόνου τοπικά), συστημική διαχείριση πόνου (προϊόντα για στοματική λήψη που στοχεύουν στον πόνο κεντρικά), θεραπείες κρυολογήματος και γρίπης (π.χ. θεραπείες πολλαπλών συμπτωμάτων, αντιβηχικά), γαστρεντερικές θεραπείες (π.χ. αντιόξινα, αντιφλεγμονώδη, αντιφλεγμονώδη), διατροφή και υγεία του πεπτικού συστήματος (π.χ. βιταμίνες, συμπληρώματα, καθαρτικά), καθώς και ηρεμιστικά και βοηθήματα ύπνου. 

Η έρευνα της Επιτροπής Η Επιτροπή εξέτασε τις επιπτώσεις της προτεινόμενης συναλλαγής στον ανταγωνισμό στις αγορές όπου αλληλεπικαλύπτονται οι δραστηριότητες των εταιρειών. Με βάση την έρευνα, η Επιτροπή ανησυχούσε ότι η εξαγορά θα μείωνε τον ανταγωνισμό για προϊόντα τοπικής διαχείρισης του πόνου, πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών σε ορισμένες χώρες του ΕΟΧ, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και των Κάτω Χωρών. 

Στην αγορά προϊόντων τοπικής διαχείρισης πόνου, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι τα προϊόντα ήταν ευρέως υποκατάστατα ανεξάρτητα από τη διαφορετική μορφή ή σύνθεση τους (π.χ. μπαλώματα και τζελ, φάρμακα ή όχι). Για τοπικά προϊόντα διαχείρισης πόνου, η GSK είναι ο κορυφαίος προμηθευτής εξωχρηματιστηριακών προϊόντων στον ΕΟΧ με τη γκάμα προϊόντων της με σήματα Volta (συμπεριλαμβανομένων των Voltaren, Voltadol ή Voltarol). 

Αυτά τα προϊόντα πωλούνται κυρίως ως φαρμακευτικά τζελ, κρέμες ή σπρέι, αλλά και ως φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά έμπλαστρα. Η Pfizer δραστηριοποιείται ως επί το πλείστον στον ΕΟΧ με τη γκάμα προϊόντων της με επωνυμία ThermaCare, η οποία αποτελείται κυρίως από μη φαρμακευτικά έμπλαστρα. 

Οι προτεινόμενες λύσεις Για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, οι εταιρείες προσφέρθηκαν να εκποιήσουν την τοπική επιχείρηση διαχείρισης πόνου της Pfizer που πραγματοποιήθηκε με την επωνυμία ThermaCare παγκοσμίως. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία που συμβάλλουν στην τρέχουσα λειτουργία ή είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητάς της. 

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να εκχωρηθούν ως δέμα σε έναν κατάλληλο αγοραστή για έγκριση από την Επιτροπή. Οι δεσμεύσεις προβλέπουν ιδίως την εκποίηση εγκαταστάσεων παραγωγής της Pfizer που βρίσκεται στις ΗΠΑ, η οποία είναι αφιερωμένη στην παραγωγή προϊόντων ThermaCare, όλων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τα προϊόντα και τη μάρκα ThermaCare, καθώς και προϊόντα υπό ανάπτυξη. 

Αυτές οι δεσμεύσεις εξαλείφουν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις αλληλεπικαλύψεις μεταξύ της GSK και της Pfizer της Consumer Health Business στην κατηγορία τοπικής διαχείρισης πόνου στον ΕΟΧ. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συναλλαγή, όπως τροποποιήθηκε από τις δεσμεύσεις, δεν θα δημιουργούσε πλέον προβλήματα ανταγωνισμού στον ΕΟΧ. Η απόφαση της Επιτροπής εξαρτάται από την πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων. Εταιρείες και προϊόντα Η GSK, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μια φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης, της κατασκευής και του μάρκετινγκ σε τρία ευρεία τμήματα, δηλαδή συνταγογραφούμενα φάρμακα, εμβόλια και προϊόντα υγείας καταναλωτή. 

Η Pfizer, με έδρα στις ΗΠΑ, είναι μια φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στην έρευνα, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία καινοτόμων φαρμάκων. Τα προϊόντα της Pfizer’s Consumer Health Businessoffers σε πέντε βασικούς τομείς: (α) διαχείριση πόνου. β) υγεία του γαστρεντερικού (γ) αναπνευστική (δ) συμπληρώματα διατροφής και (ε) προϊόντα προσωπικής φροντίδας (π.χ. φροντίδα χειλιών). Κανόνες και διαδικασίες ελέγχου των συγκεντρώσεων Η συναλλαγή κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή στις 17 Μαΐου 2019. 

Η Επιτροπή έχει το καθήκον να αξιολογήσει τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές στις οποίες συμμετέχουν εταιρείες με κύκλο εργασιών πάνω από ορισμένα όρια (βλ. Άρθρο 1 του κανονισμού περί συγκεντρώσεων) και να αποτρέψει συγκεντρώσεις που θα εμποδίζει σημαντικά τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό στον ΕΟΧ ή σε οποιοδήποτε σημαντικό μέρος του. Η συντριπτική πλειονότητα των κοινοποιημένων συγχωνεύσεων δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού και εκκαθαρίζεται μετά από τακτική επανεξέταση. 

Από τη στιγμή της κοινοποίησης μιας συναλλαγής, η Επιτροπή έχει γενικά συνολικά 25 εργάσιμες ημέρες για να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει έγκριση (Φάση Ι) ή θα ξεκινήσει διεξοδική έρευνα (Φάση II). Αυτή η προθεσμία παρατείνεται σε 35 εργάσιμες ημέρες σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τα μέρη υποβάλλουν ένδικα μέσα, όπως σε αυτήν την περίπτωση. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο ανταγωνισμού της Επιτροπής, στο δημόσιο μητρώο υποθέσεων της Επιτροπής με τον αριθμό υπόθεσης M.9274.

ΠΗΓΗ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_19_4030


Επίσης εδώ θα δούμε και την συγχώνευση των εταιριών στην αμερική : 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7308887/GlaxoSmithKline-closes-deal-Pfizer-consumer-healthcare-joint-venture.html

γράφει : Ο βρετανικός γίγαντας ναρκωτικών GlaxoSmithKline κλείνει συμφωνία 9,8 δισεκατομμυρίων λιρών με τον αντίπαλό της Pfizer για να συγχωνεύσει τις επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης σε προσπάθεια να μειώσει το κόστος των 500 εκατομμυρίων £ και να χωρίσει την εταιρεία σε δύο. δύο μέρη - τα φαρμακευτικά προϊόντα και οι καταναλωτές, τα αφεντικά δήλωσαν ότι η συγχώνευση θα εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια λίρες έως το 2022

Επίσης εδώ : https://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=https://theconversation.com/the-world-needs-pharmaceuticals-from-china-and-india-to-beat-coronavirus-138388&prev=search&pto=aue



θα διαβάσετε (αφού γίνει μετάφραση) ότι:

Οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, γνωστές ως « Βig farma», είναι αμερικανικές και ευρωπαϊκές. Οι πέντε πρώτοι είναι οι Pfizer (ΗΠΑ), Roche, Novartis (και οι δύο Ελβετοί), Merck (ΗΠΑ) και GlaxoSmithKline (Ηνωμένο Βασίλειο). Ωστόσο, αυτές οι εταιρείες - και η φαρμακευτική βιομηχανία στο σύνολό της - βασίζονται σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Και η Κίνα και η Ινδία διαδραματίζουν βασικούς ρόλους στην προμήθεια τόσο συστατικών όσο και τελικών φαρμάκων.

Ελπίζω ένα εμβόλιο ή ένα φάρμακο που θα θεραπεύσει το COVID-19 να στηρίζεται σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση των φαρμακευτικών προϊόντων και αυτό που ορισμένοι θεωρούν υπερβολική εξάρτηση από προϊόντα από την Κίνα και την Ινδία έχει επικριθεί στις ΗΠΑ , το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Είτε πρόκειται για υδροξυχλωροκίνη (το «θαύμα» φάρμακο που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παραδεχτεί να πάρει), το remdesivir (ένα αντιιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται ως επείγουσα θεραπεία για τις πιο οξείες περιπτώσεις COVID-19) ή μελλοντικό εμβόλιο, τόσο το φυσικό όσο και το κοινωνικό και η οικονομική υγεία του κόσμου εξαρτάται από τα φαρμακευτικά προϊόντα. Η παραγωγή από την Κίνα και την Ινδία θα είναι ζωτικής σημασίας για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

εδώ θα διαβάσετε πως η GSK ( 
GlaxoSmithKline ) δραστηριοποιείται στην κίνα με εργαστήρια παραγωγής εμβολίων από το 2010 

https://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=https://www.gsk-china.com/en-gb/about-us/gsk-in-china/&prev=search&pto=aue

γράφειΗ Tianyuan είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμβολίων στην Κίνα και εντάχθηκε στον Όμιλο GSK το 2015 λόγω της συμφωνίας τριών μερών με τη Novartis (Tην οποία αγόρασε η Γερμανική Biontech) . Η Tianyuan είναι η σημαντική παραγωγή εμβολίων στην Κίνα, που παράγει και προμηθεύει την Κίνα και τις κύριες αγορές προϊόντων που προλαμβάνουν ασθένειες από μολυσματικές ασθένειες, όπως γρίπη, μηνιγγίτιδα και λύσσα.


η δε Α)PFIZER που κατά σύμπτωση διαχειρίζεται τα οικονομικά της η Black Rock,είναι μέτοχος η Open Foundation Society (Soros),που κατά σύμπτωση διαχειρίζεται τα συμφέροντα της γαλλικής AXA,που κατά σύμπτωση αγόρασε την γερμανική εταιρεία Winterthur που έκτισε το κινέζικο εργαστήριο,που κατά σύμπτωση αγοράστηκε από τη γερμανική Allianz,και κατά σύμπτωση την έχει ώς μεγαλομέτοχος ο κολοσσός Vanguard, με συμμέτοχο την Black Rock, που κατά σύμπτωση ελέγχει τις κεντρικές τράπεζες και διαχειρίζεται το 1/3 του παγκόσμιου επενδυτικού κεφαλαίου,που κατά σύμπτωση είναι και μεγαλομέτοχος της Microsoft και του Gates,που κατά σύμπτωση είναι και μέτοχος της Pfizer και σήμερα πρώτος χρηματοδότης του ΠΟΥ ( Παγκόσμιος οργανισμός υγείας).

παραπομπές: A) Οι κορυφαίοι μέτοχοι της Pfizer και της AstraZeneca BlackRock θέλουν το megamerger

https://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=https://www.fiercepharma.com/m-a/leading-pfizer-and-astrazeneca-shareholder-blackrock-wants-megamerger&prev=search&pto=aue

B ) Η Soros Fund Management αύξησε επίσης δραματικά τις μετοχές της στην BlackRock Inc - τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, επιβλέποντας 6 τρισεκατομμύρια δολάρια - κατά σχεδόν 60% σε 12.983 συνολικές μετοχές το δεύτερο τρίμηνο.

https://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=https://www.reuters.com/article/us-investment-funds-soros-fund-mgmt-idUSKBN1KZ2KF&prev=search&pto=aue


Γ Η Axa Winterthur είναι μια πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία. Η αρχική εταιρεία με την επωνυμία Winterthur ιδρύθηκε στο Winterthur της Ελβετίας , το 1875. Από το 1997 έως τον Ιούνιο του 2006, η Winterthur ήταν θυγατρική της Credit Suisse (CS). [1] Τώρα, η Axa Insurance με βάση το Παρίσι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την αγορά του ομίλου Winterthur από την CS για περίπου 12 δισεκατομμύρια CHF . Από το 2007 και μετά, η Axa θα συγχωνεύσει τις εταιρείες. Λόγω της εξαγοράς, η Axa Insurance θα αναλάβει την επωνυμία και τη γενική εποπτεία της εταιρείας. Οι αλλαγές λογότυπου άρχισαν να εμφανίζονται στη Βαρκελώνη τον Ιανουάριο του 2007.

https://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Winterthur_Group&prev=search&pto=aue

ΔΟ πρώτος Ευρωπαίος ασφαλιστής που επιτρέπεται να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα είναι η Winterthur Swiss Insurance Co., η μεγαλύτερη στην Ελβετία. Η Winterthur Insurance (Asia) Ltd. δήλωσε ότι ένα υποκατάστημα στη Σαγκάη θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιανουάριο. Ο Peter Spaelti, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε ότι θα προσφέρει γενική κάλυψη ακινήτων σε περιοχές γύρω από τη Σαγκάη, παρέχοντας υπηρεσίες σε τοπικές εταιρείες και διεθνείς πελάτες.

Η Winterthur έχει γραφεία αντιπροσωπείας στο Πεκίνο και την Τιαντζίν. Το υποκατάστημα της Σαγκάης αναβαθμίζεται από ένα γραφείο και θα έχει πρωτογενές κεφάλαιο 120 εκατομμυρίων γιουάν (14,4 εκατομμύρια δολάρια). Η Κίνα ανοίγει σταδιακά την ασφαλιστική της αγορά σε εξωτερικούς παίκτες. Ενώ σχεδόν κάθε ασφαλιστής σε οποιοδήποτε μέγεθος έχει γραφεία αντιπροσωπείας στην Κίνα, μόνο τέσσερις έχουν άδεια πολιτικής πώλησης..

Μια επιχειρηματική αποστολή τον περασμένο μήνα με επικεφαλής τον Sir Leon Brittan, τον Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώθηκε ότι η Allianz AG της Γερμανίας θα είναι πιθανώς η επόμενη που θα κερδίσει μια πλήρη άδεια.


E) Μέτοχοι της ALLIANZ 



https://www.marketscreener.com/quote/stock/ALLIANZ-SE-436843/company/

Όλα αυτά φαντάζουν περίεργα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που όπως γράψαμε πιο πάνω σηματοδοτούν μια παγκοσμιοποίηση  των πολυεθνικών ομίλων που μπορούν να πιέζουν κυβερνήσεις ώστε να κανονίζουν τις ζωές των λαών ???

Αρκετά ιστολόγια θα τα βγάλουν ψευδές όμως οι πληροφορίες είναι πέρα για πέρα βάσιμες και επίσημες που μπορεί να ψάξει καθένας.