athanasntomp.blogspot.com

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ...


ΠΟΛΛΑ  ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΚΥΨΕΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΝ  ΛΟΓΟ  ΘΕΜΑ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΤΩΝ  ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΩΝ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΕΡΙ  ''ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ''.....
ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ  ΜΟΝΟ  ΘΕΜΑ  ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ  ΑΠΛΑ  Η'  ΠΑΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΤΙ  ΑΛΛΟ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ???
ΠΩΣ  ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ  20 ΑΡΘΡΑ  ΓΙΑ  ΜΙΑ  ΟΝΟΜΑΣΙΑ ???
ΠΕΡΙ  ΟΛΩΝ  ΑΥΤΩΝ  ΕΚΑΝΕ  ΜΙΑ  ΑΝΑΛΥΣΗ  Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ  Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ ΠΟΥ  ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΣΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΑΠΟ  ΜΙΑ  ΔΙΑΛΕΞΗ  ΣΤΟΝ  ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ 22/9/2018.

Η λεπτομερής ανάγνωση των 20 Άρθρων της Συμφωνίας, εξηγεί γιατί έπρεπε να περιμένουμε τόσους μήνες το κείμενο. Όντως αυτό είναι γεμάτο παγίδες που δεν αφορούν μόνο και μόνο το θέμα της ονομασίας. Υπάρχουν επικίνδυνες αναφορές στο όνομα, στην ιθαγένεια, στη γλώσσα που κάνουν μια ακραία χρήση του μακεδονικού στοιχείου σε όλες τις μορφές του. 
Και ο προσδιορισμός της Μακεδονίας μας, ως βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους, είναι και αυτός ''ενδεικτικός''.
Ανάμεσα σε όλα τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει σε αυτό το εξάμηνο ποτέ δεν υπήρξε μια αναφορά για την αξιοποίηση του Αιγαίου Πελάγους από τα Σκόπια, ούτε για τα ενεργειακά που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες και ειδικά τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τόσο καιρό, η προπαγάνδα μιλούσε για εμπόδια που είχαν ξεπεραστεί αλλά ποτέ τέτοιους παράξενους συμβιβασμούς.
Επίσης, αυτή η Συμφωνία μοιάζει περισσότερο με οδικό χάρτη διότι επί της ουσίας για να λειτουργήσει πρέπει να γίνουν θεαματικές αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων χωρίς αυτό να είναι δεδομένο λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν ήδη. '
Και το πνεύμα που απορρέει από αυτή τη Συμφωνία, είναι ότι υπήρξε μια συνειδητοποιημένη προσπάθεια ισοπέδωσης των ελληνικών θέσεων και μάλιστα με δεσμεύσεις που για την υποστήριξη της υποψηφιότητας των Σκοπίων και την ενταξιακή τους πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που δεν συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θυμίζει τις δεσμεύσεις του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο.
Επιπλέον, γίνεται το ανάλογο και για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Όταν διαβάζουμε αυτή την απαράδεκτη Συμφωνία, καταλαβαίνουμε γιατί ήταν τόσο κρυφές οι διαπραγματεύσεις όλους αυτούς τους μήνες. Μερικά άρθρα είναι τόσο τρομερά για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα που οι αντιδράσεις του Ελληνισμού θα είχαν βάλει σε κίνδυνο την όλη διαπραγμάτευση. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ήταν τόσο μεγάλος ο φόβος διαρροής και από το Υπουργείο Εξωτερικών και από την Κυβέρνηση.
Βέβαια, τώρα ακόμα και κομματικά στελέχη θα δυσκολευτούν να δικαιολογήσουν ένα τέτοιο κείμενο. Διότι δεν είναι μόνο το θέμα του ονόματος που είναι προβληματικό. 
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς και πόσο θα μαζευτούν μερικοί πολιτικοί που δεν γνώριζαν τα 20 Άρθρα αλλά ήταν υπέρμαχοι της Συμφωνίας. Διότι τώρα ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ρωτήσει κάθε βουλευτή αν συμφωνεί με το καθένα από τα 20 Άρθρα. Το ερώτημα δεν θα είναι πια θεωρητικό και θα δούμε σε πρακτικό επίπεδο ποιος θα εκτεθεί.
Δεν θα αρκεί να λέει ότι δεν το είχε διαβάσει για να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Τώρα μπορεί να το διαβάσει και να εξετάσει αν κάθε εδάφιο των Άρθρων είναι συμβατό με το πνεύμα του Ελληνισμού
Οι συμβιβασμοί που εμπεριέχει η Συμφωνία είναι τόσο μεγάλοι και τόσο απαράδεκτοι που δεν μπορούν να καλυφθούν με διπλωματικές κινήσεις. Επίσης τώρα ακόμα με ξεκάθαρο τρόπο φαίνεται ότι δεν υπήρξαν ποτέ πιέσεις από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση κι ότι το όλο θέμα ήταν μια πρωτοβουλία εκ μέρους του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών επειδή το ήθελαν από μόνοι τους χωρίς να υπάρξει κάποιος εξαναγκασμός και αυτό είναι ακόμα χειρότερο για την αντίληψη του Έθνους.

<< Όσο και να θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παρουσιάσει το Σκοπιανό ως ένα θέμα που έχει λήξει, δεν πρόκειται να μην τον βάζουν στη θέση του οι νατοϊκοί, διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το θέμα με την Ελλάδα. 
Σίγουρα βασίζεται στον Πρωθυπουργό και στον ΥπΕξ για να μην καταπατηθεί και ταπεινωθεί αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν από τη γελοιοποίηση διότι και αυτοί είναι θύματα της ίδιας τους γελοιότητας. 

Ενώ θέλουν να παρουσιαστούν ως μεγάλοι διπλωμάτες που έλυσαν ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει ξεπεράσει ακόμα και η ουρά του προσυμφώνου τους πριν προλάβει να γίνει μια συμφωνία κι όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν σεβάστηκαν την ιστορία και τον πολιτισμό. 
Θεώρησαν μέσω της σταλινικής τους προσέγγισης ότι όλα είναι γεωγραφία και μόνο κι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με ριζοσπαστικό τρόπο. 
Μόνο που ξέχασαν ότι οι ρίζες των λαών είναι πιο βαθιές από την εγκλωβισμένη επιφάνεια όπου βρίσκονται γιατί ποτέ δεν αντιμετώπισαν την ιστορική πραγματικότητα, αφού πάντα ήταν σε μια δημοκρατική χώρα ενώ μιλούσαν για αντιδημοκρατικές ιδέες άλλων χωρών αλλά ποτέ δεν έζησαν εκεί να δουν τι σημαίνει απώλεια ελευθερίας και θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο σε μας και στον Ελληνισμό αλλά αυτό είναι λάθος, και θα το δει και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων.>>
                                                                         *ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Αυτές τις μέρες βρέθηκε στη Μελβούρνη και έδωσε σειρά ομιλιών.


ΔΕΙΤΕ  ΣΤΟ YOUTUBE ΤΗΝ  ΑΝΑΛΥΣΗ  ΤΟΥ  Ν. ΛΥΓΕΡΟΥ ΕΔΩ : https://www.youtube.com/watch?v=k-qej_N-5h0&feature=youtu.be