athanasntomp.blogspot.com

Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ....

ΠΩΣ  ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ  ΜΙΑ  ΜΕΓΑΛΗ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ  ΣΤΟΝ  ΧΡΟΝΟ  ΚΑΙ  ΠΩΣ  ΤΗΝ  ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΛΟ  ΔΗΘΕΝ  ΤΩΝ  ΛΑΩΝ  ΕΝΩ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ  ΑΛΛΟΙ  ΣΚΟΠΟΙ  ΠΙΣΩ  ΑΠΟ  ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ........




Σε τηλεγράφημα του 1944, που υπογράφει ο τότε αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Έντουαρντ Στετίνιους, γίνεται λόγος για απόπειρα αναβίωσης του μακεδονικού ζητήματος


Την άρνηση των ΗΠΑ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το κρατίδιο των Σκοπίων αποτυπώνει διπλωματικό έγγραφο του Δεκεμβρίου του 1944, που υπογράφει ο Έντουαρντ Στετίνιους, τότε αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. 

«Η (αμερικανική) κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές όπως μακεδονικό «έθνος», μακεδονική «πατρίδα» ή μακεδονική «συνείδηση» συνιστούν  αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμία πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σε  αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας», αναφέρει το τηλεγράφημα.

Το ίδιο έγγραφο, που δημοσιεύεται στα αμερικανικά αρχεία αναφέρει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρητηρεί «με μεγάλη ανησυχία τις αυξανόμενες προπαγανδιστικές φήμες και τις ημιεπίσημες δηλώσεις προς όφελος μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από την Γιουγκοσλαβία και άλλες πηγές, με την ένδειξη ότι η ελληνική επικράτεια θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε αυτήν την κατάσταση». 

Μάλιστα, ο Στετίνιους αναφέρεται στην επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης, που έχει αποφασίσει «να αντιταχθεί σε κάθε αναβίωση του μακεδονικού ζητήματος που σχετίζεται με την Ελλάδα. Το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες και ο ελληνικός λαός αντιτίθεται σχεδόν ομόφωνα στη δημιουργία ενός μακεδονικού κράτους». 

Στο ίδιο τηλεγράφημα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση «θεωρεί υπεύθυνη κάθε κυβέρνηση ή ομάδα κυβερνήσεων που ανέχονται ή ενθαρρύνουν απειλητικές ή επιθετικές πράξεις «μακεδονικών δυνάμεων» κατά της Ελλάδας. 

Αποδέκτες του τηλεγραφήματος, που έχει αναρτήσει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ήταν μεταξύ άλλων οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ στη Σόφια, την Καζέρτα της Ιταλίας, το Βουκουρέστι, το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Μόσχα και την Άγκυρα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 868.014/12–2644 ΕΔΩ:



ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ???
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !

[Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Edward Stettinius στις αποστολές των ΗΠΑ
(Ουάσιγκτον, Δεκέμβριος 26, 1944) 1
Ο Υπουργός σε ορισμένους διπλωματικούς και προξενικούς υπαλλήλους

Τα παρακάτω είναι για τις πληροφορίες και γενικές οδηγίες σας, αλλά όχι για οποιαδήποτε θετική ενέργεια αυτή τη στιγμή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών  σημείωσε με μεγάλη ανησυχία τις αυξανόμενες φήμες προπαγάνδας και τις ημι-επίσημες δηλώσεις προς όφελος μιας "αυτόνομης Μακεδονίας", που προέρχεται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλαβικές Παρτιζάνες και άλλες πηγές, με την ένδειξη ότι η ελληνική επικράτεια θα συμπεριληφθεί στην προβαλλόμενη κατάσταση.

Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι η λέξη «Μακεδονικό έθνος», «Μακεδονική Πατρίδα» ή «Μακεδονική εθνική συνείδηση» είναι αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και βλέπει στην παρούσα αναβίωση έναν πιθανό μανδύα για επιθετικές προθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

Η εγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης αυτής είναι να αντιταχθεί σε κάθε αναβίωση του μακεδονικού ζητήματος που σχετίζεται με την Ελλάδα.

Το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από
Έλληνες και ο ελληνικός λαός αντιτίθενται σχεδόν ομόφωνα στη δημιουργία ενός «μακεδονικού κράτους».

Οι ισχυρισμοί της σοβαρής ελληνικής συμμετοχής σε οποιαδήποτε τέτοια αναταραχή μπορούν να θεωρηθούν ψευδείς.

Η κυβέρνηση αυτή θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη
η Κυβέρνηση ή ομάδα κυβερνήσεων που ανέχονται ή ενθαρρύνουν απειλητικές ή επιθετικές πράξεις "μακεδονικών δυνάμεων" κατά της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα εκτιμούσε κάθε πληροφορία σχετική με αυτό το θέμα, η οποία μπορεί να φτάσει στην προσοχή σας.
Stettinius ]

ΓΙΑΤΙ  ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΞΕΧΝΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΣ  ΕΝΑ  ΤΕΤΟΙΟ  ΕΓΓΡΑΦΟ ???

ΜΑ  ΦΥΣΙΚΑ  ΔΙΟΤΙ  ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΤΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΚΑΤΑ  ΤΟ  ΔΟΚΟΥΝ  ΤΑ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ,  ΑΝΑΛΟΓΩΣ  ΤΩΝ  ΚΑΙΡΩΝ  ΚΑΙ  ΣΚΟΠΩΝ, ΕΡΗΜΗΝ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ ..... 

ΕΝΩ  ΖΗΤΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΝΤΟΛΗ  ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ,  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ   ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ .....