Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2018

Υπεγράφη το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση στο Μαρόκο.



Αποτελεί μη δεσμευτικό έγγραφο

Το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση εγκρίθηκε επισήμως σήμερα στο Μαρακές του Μαρόκου ενώπιον μιας διακυβερνητικής διάσκεψης περίπου 150 χωρών, αν και το ενέκριναν λιγότερες κυβερνήσεις απ’ όσες είχαν προηγουμένως εργασθεί για την πρόταση.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου Νάσερ Μπουρίτα ανακοίνωσε την απόφαση ως οικοδεσπότης της διάσκεψης του ΟΗΕ που διεξάγεται στο Μαρακές.
Υπογραμμίζοντας τις «προσπάθειες» που καταβλήθηκαν για να επιτευχθεί το σύμφωνο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε τις χώρες «να μην υποκύψουν στον φόβο ή στα ψευδή αφηγήματα» για τη μετανάστευση.
Μιλώντας κατά την έναρξη των συζητήσεων, κατήγγειλε τα «πολυάριθμα ψέματα» αναφορικά με ένα κείμενο το οποίο έχει προκαλέσει τις επικρίσεις εθνικιστών και υποστηρικτών του κλεισίματος των συνόρων.
Το κείμενο αυτό, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για μια «ασφαλή, ομαλή και τακτική» μετανάστευση, θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελικής ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Η διάσκεψη του Μαρακές επρόκειτο να είναι ένας καθαρά τυπικός σταθμός σ’ αυτή τη διαδικασία, όμως επειδή το θέμα απελευθερώνει πάθη, περίπου 15 χώρες ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από το σύμφωνο ή πως παγώνουν την απόφασή τους γι’ αυτό.

Σχεδόν 160 από τις 193 χώρες που εκπροσωπούνται στον ΟΗΕ είχε ανακοινωθεί πως θα ήταν παρούσες στο Μαρακές, με περίπου 100 εξ αυτών να εκπροσωπούνται από αρχηγούς κρατών, αρχηγούς κυβερνήσεων ή υπουργούς.
Σήμερα το πρωί 10/11/2018  δεν είχε ακόμη καταστεί δυνατό να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για τους παρόντες και τους απόντες, καθώς δεν υπάρχει οποιοσδήποτε επίσημος κατάλογος.
Μη δεσμευτικού χαρακτήρα, το Σύμφωνο απαριθμεί τις αρχές — υπεράσπιστη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας– και καταγράφει προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις μεταναστεύσεις –ανταλλαγές πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης, ενσωμάτωση των μεταναστών… Απαγορεύει τις αυθαίρετες κρατήσεις, καθώς δεν επιτρέπει τις συλλήψεις παρά ως ύστατο μέτρο.
Οι υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων το βρίσκουν ανεπαρκές, ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόσβαση των μεταναστών στην ανθρωπιστική αρωγή και στις βασικές υπηρεσίες ή όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων μεταναστών. Οι επικριτές του θεωρούν ότι ενθαρρύνει ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.
=================================================
ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ (100 ) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ  ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ'......
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.....
 

Η ελβετική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Η Ελβετία προστίθεται στον αυξανόμενο αριθμό των χωρών που αποφάσισαν να απόσχουν από την υπογραφή του Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας την Τετάρτη 21/11/2018
Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι «επιθυμεί να αναβάλει την οριστική της απόφαση ως την αποπεράτωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου».
Το γεγονός ότι δεν εξασφαλίστηκε η υποστήριξη της Ελβετίας στο Σύμφωνο, το οποίο έχει στόχο τη ρύθμιση των μεταναστευτικών ροών σε διεθνές επίπεδο, κάνει ακόμη πιο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Γιουργκ Λάουμπερ, ο πρεσβευτής της Ελβετίας στον ΟΗΕ, ήταν ο ένας από τους δύο βασικούς διαπραγματευτές στη διαδικασία για την κατάρτιση του κειμένου.
Οι χώρες-μέλη του ΟΗΕ είναι προγραμματισμένο να συγκεντρωθούν στο Μαρακές του Μαρόκου τη 10η και την 11η Δεκεμβρίου για να υπογράψουν το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση.
Οι πολέμιοι της συμφωνίας στην Ελβετία ερίζουν ότι οι μη δεσμευτικοί, πολιτικοί στόχοι που διατυπώνονται στο κείμενο αυτό θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νομικά δεσμευτικές διατάξεις μακροπρόθεσμα.
Ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που εναντιώνονται στο Σύμφωνο είναι το Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο στη χώρα, αλλά και κεντροδεξιές και φιλελεύθερες παρατάξεις.
Η Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα, η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε ότι κατανοεί πως ορισμένες χώρες δεν είναι «έτοιμες» να κυρώσουν το Σύμφωνο, πρόσθεσε πάντως ότι ελπίζει να αλλάξουν γνώμη.
Η Εσπινόσα υπενθύμισε ότι το Σύμφωνο είναι απλά ένα «πλαίσιο», το οποίο θα επιτρέψει «την κατανομή του βάρους» και έχει «τεράστια ευελιξία» ακριβώς για να διευκολύνει τις περισσότερες χώρες να το υιοθετήσουν και να το προσαρμόσουν στις πολιτικές που εφαρμόζουν.
Η μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολυμερή συνεργασία, επέμεινε.
«Κάθε μέρα, αποδεικνύεται ότι χρειαζόμαστε ένα κοινό πλαίσιο για τη μετανάστευση, διότι βλέπουμε καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τις ασυνήθιστες μεταναστευτικές ροές σε όλο τον κόσμο», είπε η Εσπινόσα σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. «Χρειαζόμαστε στ' αλήθεια μια συμφωνία μεταξύ των χωρών για να εξασφαλιστεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών θα προστατεύονται και ότι θα προωθήσουμε την ομαλή και τακτική μετανάστευση σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.
Μέχρι στιγμής, πλην Ελβετίας, οι χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν κάνει γνωστό πως δεν θα υπογράψουν το Σύμφωνο είναι η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία.
Το διαβάσαμε εδω: 
=====================================
ΣΕ  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ''ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ''  ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ....
η Ελβετία, η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ???
Η  ΕΛΒΕΤΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ......
ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ......
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΜΜΕΣΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ...
ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.......(ΒΛΕΠΕ ΤΣΙΠΡΑΣ)
ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΑΦΑΝΙΣΜΟ.......
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ???
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΠΟΛΕΜΟΥ,ΦΤΩΧΕΙΑΣ,ΕΞΑΘΛΕΙΩΣΗΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΤΛ. ???

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.....